Век назад, 18 ноября 1918 года в Риге, Народным советом было провозглашено новое европейское государство — Латвийская Республика.
Этот день — большой и радостный праздник на нашей земле. А ныне — это праздник вдвойне — ведь нам исполняется ровно сто лет.
Мы, более 1500 членов и участников Латвийского общества Друзей Ирана «Барадаран-наме», проживающие в Латвии и в Иране, в России и в Молдавии, в Белоруссии и в Украине, в Армении и в Грузии, в Азербайджане и в Таджикистане, в Узбекистане и в Казахстане, в Англии и в Новой Зеландии, в Польше и в Германии, поздравляем латышский народ, и всех граждан Латвии с этим замечательным праздником.
Сегодня Латвийская Республика успешно идёт по пути экономического, культурного и социального прогресса. А латышский народ славится своей красотой, культурой и трудолюбием.
Мира вам!
Успехов вам!
Счастья вам!

Правление общества «Барадаран-наме»

Happy Birthday, Latvia!

A century ago, on November 18, 1918 in Riga, the People’s Council proclaimed a new European state — the Republic of Latvia.
This day is a big and joyful holiday in our land. And now — this is a double holiday — after all, we are exactly one hundred years old.
We, more than 1500 members and participants of the Latvian Society of Friends of Iran «Baradaran Name», reside in Latvia and Iran, Russia and Moldova, Belarus and Ukraine, Armenia and Georgia, Azerbaijan and Tajikistan, and Uzbekistan and in Kazakhstan, in England and in New Zealand, in Poland and in Germany, we congratulate the Latvian people, and all citizens of Latvia on this wonderful holiday.
Today, the Republic of Latvia is successfully following the path of economic, cultural and social progress. And the Latvian people are famous for their beauty, culture and hard work.
Peace to you!
I wish you success!
I wish you happiness!

Board of the society «Baradaran-name»